Dárek ke kulatinám

Zítra je mi čtyřicet.

Ani jsem to nechtěla psát. Thirtysomething, to se člověk ještě může vydávat za relativního mladíka. Čtyřka na začátku – no maucta. To už si vás se studentkou nikdo nesplete.

Ale co. Život začíná po čtyřicítce, a já na té dekádě popravdě nic špatného nevidím. Ostatně, vždycky jsem měla radši čtyřku než trojku, a jestli mám být upřímná, tak ta poslední desetiletka byla fest náročná. Krásná, určitě, ale dalo mi to všechno docela zabrat. Čtvero stěhování, z toho jednou ze zahraničí. Dvě děti. Návrat do práce, pokud se OSVČení dá považovat za plnohodnotný návrat do práce. (Soudíc podle překvapení tchyně, když jsem si jí na začátku týdne stěžovala, že škola je zavřená, děti na onlinu a já nemůžu pracovat, nejspíš ne. Jako živnostník si fakt nemocenskou ani OČR nevezmu.)

Včera jsme měli jít s Lvíčkem na slavnostní večeři a dneska podniknout rodinnou oslavu. Měl v plánu, jak zajede pro dort a kytku. Ale to bych nesměla dostat ještě jeden, předčasný dárek. L ho dostal taky, aby mi nezáviděl. (Popravdě si dělal test nejdřív on, v pátek večer, a já jen tak ze srandy v sobotu ráno, protože mu bylo o hodně hůř než mně. A co myslíte? Měl ho tam. A já taky.)

Ale pokud nám refundují vánoční voucher, na který jsem rezervovala tu večeři, tak si nestěžuju. Je to hrozně roztomile absurdní. Objednávala jsem si dneska narozeninový dort i kytku na Rohlíku a královsky se bavila. Čtyřicetiny, jak mají bejt.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak všelijak a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

7 komentářů u “Dárek ke kulatinám

  1. Krasnej podar, snad z nej budete mit aspon fest rodinnou imunitu na dalsi podzimni kolo. A preji vse nej, nenech si to pokazit ani tim hnusakem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.