Ježíšek se zastřelil na dvorku

To byl teda víkend.

Viki si oblíbil audioknihy.

Taky si oblíbil Petru Soukupovou. Na dovolené doposlouchal Klub divných dětí, minulý týden u babičky zase Bertíka a čmuchadlo. Zároveň dokoukal Malého Sheldona a jeho jediný telefonát z prázdnin se týkal toho, ať mu poradím, co má sakra odkoukat a poslouchat dál.

Na koukání jsem mu vybrala Sweet Tooth. Iniciálně daleko větší problém, protože seriálů s dabingem (Netflix/Max/SkyShowtime) pro kluky, kteří už vyrostli z Tlapkové patroly, ale přece jenom něčeho úplně sofistikovaného ještě nedorostli a neumí anglicky… těch imho zas tolik není. Ale povedlo se, Sweet Tooth ho zaujal.

Co se audioknih týče, máme předplacené iDNES Premium a v jeho rámci jednu audioknihu z Audiolibrixu měsíčně zdarma. Většinou je aspoň jedna z nich dětská a většinou beru tu, protože se nám osvědčily třeba před dvěma lety cestou do Chorvatska, případně na delších výletech, když se teda mazlíci výjimečně shodnou.

Na Audiolibrixu jsem z tohohle předplatného od Petry Soukupové měla ještě Jak zabít Snížka. Jasná volba. Já idiot.

Ne snad, že by Vikiho tak sebralo, že někdo zabije psa. Miluje sice zvířátka a většinou nám nedovolí zabít ani pavouka, ale taky už do značné míry chápe, o čem život je. Že někdy zvířata i lidi umírají. V předpředposledním díle Malého Sheldona ostatně umře hlavnímu hrdinovi otec na infarkt a on mi to poměrně nevzrušeně vyprávěl, jako pointu toho, že už chápe, proč je asi Sheldonova maminka v TBBT taková upjatá, nepříjemná a zahořklá.

Well. V sobotu jsem byla s Bibčou nejdřív ve městě (Náplavka, zmrzlina, bubble tea, vláček domů) a pak u kamarádky v Chýni, s kterou jsme zašly na Pohoda fest (takovou sousedskou slavnost u rybníka s muzikou, atrakcemi pro děti a stánky s občerstvením). Kluci byli mezitím na cyklovýletu do Brd, pak se vrátili a Viki si rozposlouchal novou audioknihu.

Tyhle zprávy jsem dostala cestou domů. A pak už teda nešlo dělat nic. L nedokázal na přímý dotaz mlžit nebo lhát, takže od soboty jsme bez Ježíška.

Na jednu stranu je to dobře, už začínalo být nebezpečné jeho pohoršování nad spolužáky nebo kluky z kroužků, co na Ježíška nevěří. Na druhou stranu už nezažiju jeho upřímnou a nenapodobitelnou radost třeba z nahrávky komunikace Ježíška a ŘLP.

A co se stalo v neděli, o tom asi zase příště.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak všelijak a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u “Ježíšek se zastřelil na dvorku

  1. Já an nevím, kdy jsem přišl o víu v Ježíška, ale když dál nosil dárky, tak mi to asi nijsk nevadilo.

    Ale pamatuju si, jak mi řekli, že Mikuláše bude dělat ve skutčnosti mladá sousedka s kamarádkama. Ale stejne jsem to vůbec nepoznal.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.