Vánoce z druhé strany

Jak jsem letos strávila drtivou většinu adventu zavřená doma (nebo v mělnické porodnici), připadám si nedostatečně saturovaná předvánoční atmosférou – doma s miminkem, jakkoli je miminko skvělá věc, jí člověk moc nenasaje. Asi proto teď na vycházkách oblevovým lednem vnímám víc než všechny ty roky předtím atmosféru povánoční. Vždyť je teprve týden od Nového roku a dva týdny od Štědrého večera!

Většina lidí jako by se dozvuků Vánoc chtěla co nejdřív zbavit. Já postrkuju kočárek po mokrých ulicích a fascinovaně koukám na popelnicové ohrádky zasypané odstrojenými stromečky. A zjišťuju, že vzduch voní úplně stejně jako o adventu. (Pominu fakt, že zelené pláně a teplota spíš nasvědčuje začátku března, takže mě čeká krutá deziluze z nevyhnutelně přicházejícího mrazu.)

Vánoce byly fajn. Úplně netypické, tím, že jsem tři týdny před nimi skoro nikde nebyla – a pak jsme slavili poprvé jako nukleární rodina, já, muž a Brigitka (která z toho tedy moc pojem neměla a večeři i rozbalování dárků prospala :)). Dostali jsme kávovar, žehličku, spoustu knížek, já od Lvíčka dvě knížky, dvě CDčka mých oblíbených interpretů, elektrický mlýnek na pepř (neřekla bych to, ale super věc!) a designový háček na kabelku; Lvíček ode mě diář se Stigem, dva gumovatelné piloty, čajovou soupravu Tea for one (na mátový čaj, přál si ji), malý batoh na výlety a budík s pohybovým senzorem, z kterého je nadšený 🙂 Brigitka od nás dostala stříbrný přívěsek z Irska – kříž svaté Brigity, tak snad ho jednou ocení 🙂 celý seznam dělat nebudu, ani fotky, je jich spousta (slavili jsme nejdřív s tchánovci, pak spolu, pak s obojemi Lvíčkovými prarodiči, jeho strejdou a nakonec, stylově na poslední den svátků, v neděli na Tři krále s mojí mámou) a není čas. Všechny dárečky ale potěšily, i přes trochu netradiční formát svátků (všichni jezdili na etapy k nám); jsem zvědavá, jak to bude vypadat příští rok. Jedna věc je ale jistá, velké rodinné svátky skončily s tím, jak letos Lvíčkovi prarodiče prodali dům a přestěhovali se do paneláku. Vtipně se to sešlo právě na letošek.

Maminka mi přivezla ještě nějaká vánoční CD, a hádejte co? Jo, pouštím si je tady, ještě dnes 🙂 jsem holt nesaturovaná…

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak všelijak a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u “Vánoce z druhé strany

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.