Letní limonády #3: Meruňková, melounová a další ovocné pochybnosti

O víkendu jsem zase trochu experimentovala a s nápovědou internetu, trochou ovocných přebytků a pomocí smoothiemixéru stvořila dvě limonády na ovocném základě. Meruňkádu a melounádu. A výsledek mě nenadchnul ani v jednom případě. Postup je víceméně stejný: rozmixujete ovoce, podle jeho sladkosti/kyselosti dochutíte cukrem, citronem nebo obojím, dolijete vodou, přidáte led.

Není to ono. Na limonádu je to trochu moc chuchvalcovité a na smoothie zas řídké. Za mě, udělejte si buď to smoothie, nebo obyčejný sirup s vodou. Na zpestření pitného režimu asi proč ne, ale je to trochu kočkopes.

V téhle souvislosti mě nicméně třeskutě pobavilo propírané malinovkové video, potažmo rada na jeho konci. I ti, kdo ho neviděli, už asi tuší – klasické „máme radu na všechno“ a la Nova. Pokud nechcete ohrožovat své zdraví rakovinotvornou malinovkou, udělejte si domácí – rozmixováním hrsti malin a dolitím sodovkou.

Jo, jasně, a levnější náhražku počítače Apple si vyrobíte takhle

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Foodblog a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u “Letní limonády #3: Meruňková, melounová a další ovocné pochybnosti

  1. Kouzlo melounové mě taky minulo! A to jsem se tak těšila. Podle mě to chce ještě nějakej jinej trik, třeba melounovej Monin jako chuťový základ.

    • To by myslím obecně byla lepší cesta. No nic, příště bude zázvorová – chtěla jsem už teď, ale zplesnivěl mi zázvor, tak asi až o víkendu 😉

      • Náš zázvor vyrostl a zazelenal přímo v misce s ovocem. Je to jediná rostlina, které se u nás daří – potom už jen pralesní monstera. Domácí pokusy s bylinkami mi ani nepřipomínej:) Teď už občas koupím ten květináč bazalky v Albertu a jsem schopná ho celej naházet do těstovin (bez hlíny:), protože vím, že jinak bude zase za týden vypadat jako po jaderné válce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.