Pavlova pro maminku

Nejdřív jsem uvažovala, že mamince upeču dort, který nám vždycky pekla babička: ořechový s máslovým kakaovým krémem. Jenomže. I tenkrát jsme ho vždycky jedli týden, byl těžký, tučný, sladký… a dneska jsme už vůbec někde jinde, takže jsem zagooglila a našla perfektní variantu: Pavlovu od Florentýny. Na jahody apod. už bylo pozdě, ale na Rohlíku měli v akci maracuju a dva plody byly tak akorát, stejně jako velikost dortu, který nikdo jiný než my dvě nejedl 😀

Suroviny

2 bílky z velkých vajec
100 g cukru krupice
1 kelímek šlehačky
1 lžíce cukru moučka
2-3 plody maracuji

Postup

Troubu předehřejte na 100-120 stupňů. Bílky s krupicovým cukrem šlehejte s pomocí šlehače alespoň 10 minut, až pod metličkou začnou tvořit pevné špičky, které se v podstatě vůbec neohýbají dolů.
Plech vyložte papírem na pečení a lžící na něj naneste 2 stejně velké kulaté placky z ušlehaného sněhu.
Vložte do trouby a pečte do úplného usušení, při teplotě kolem 100 stupňů to může trvat i několik hodin, při 120 stupních jen zhruba půl hodiny, avšak pavlovy dostanou béžový nádech. (Mně lehounce nahnědly už při těch 100 stupních, takže jsem snižovala na 90, každá trouba je jiná – ozkoušejte.) Upečené nechte vychladnout.
Ušlehejte šlehačku s moučkovým cukrem do tuha. Ochucenou šlehačku naneste na oba upečené korpusy, sestavte dort a uložte do lednice odležet alespoň na hodinu, ale klidně do druhého dne.
Pavlovu vyjměte z lednice, ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.

cof

cof

sdr

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Foodblog a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.