Samopláčce

Viki má novou oblíbenou kratochvíli. Nejdřív vysvětlím – populární ukolébavku Vyletěla holubička jsme odjakživa zpívali jen do třetí sloky, ale pak někdy Lvíček dětem zazpíval tu čtvrtou a ony ji dílem nenávidí, dílem je fascinuje. Hlavně Viktorka. Bríga prostě zahlásila, že to nemáme zpívat, ale Viki si libuje v sebedojímání a zpívá si ji sám, pořád dokola.

„Dyt me nechtet milovati, nechtej ty, nechtej ty,“ vyje tklivě. Při druhém, nejpozději třetím opakování se mu začne krabatit bradička: „Plot ona ho nechte milovati?!“ a nakonec si mi vyleze na klín, rozpláče se a musím ho chlácholit, že to určitě dobře dopadne, každá voda nakonec steče dolů a Stázina se dostane Kubovi za ženu. A za pár hodin se to opakuje. Zjevně si v tom – asi na principu diváckého modelu telenovel – nějak zvráceně libuje.

angelika

Příspěvek byl publikován v rubrice Pidižvíci, Skeče a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u “Samopláčce

  1. :)) To je krásný. Asi proto naše děti tolik milují original pohádky bratří Grimmů, které (naštěstí) mají jen u babičky. Tam je i ta Popelka trochu jiný level, když jejim sestrám na konci holoubci vyklovou oči (velmi oblíbená pasáž). Možná by taková náplast na nestálého ptáka bylo Věrné milování z Prodané nevěsty? Akorát je to na ukolébavku krapet těžký uzpívat to:) Ale zase by to byla challenge, v duetu se Lvíčkem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.