Zákůstní prstka

Asi tušíte, že tohle nebude moc veselý příspěvek.

Ještě před týdnem jsem měla takové klasické předprázdninové starosti. Poslední kroužky, dárky učitelkám, větrání bytu, když je i v noci pětadvacet stupňů, a přiměřené množství práce.

„Bolí tě to?“ zeptal se mladý doktor na motolské ortopedii. Bibi přikývla. „No, to bude asi proto, že to máš zlomený,“ pokýval hlavou, spokojený se svým bonmotem.

My už míň.

Lvíček už měsíc počítá týdny a dny do dovolené. Je přepracovaný, skoro vyhořelý. Jedním pádem z poledancové tyče popadaly i pečlivé, půl roku konstruované plány na dva týdny na severu Itálie.

Přes den obtelefonovávám ortopedie, protože odlehčená sádra je od doby zrušení nadstandardů něco jako Yeti – lidi si šuškají o tom, že existuje, ale reálně jsem ji viděla jen na jednom dítěti, které má ovšem členství v Canadian Medical. Práci doháním po večerech a nocích. Další zařizování, jako školní výlety před koncem roku, dárky učitelkám nebo páté dějství seriálu s názvem Oprava ledničky dávám z posledních zbytků kapacity pozornosti. Říkal někdo Jobův květen? Cha. Celý 2022 je zběsilost. A jen v tomhle letopočtu, takže za necelého půl roku, je to už třetí zlomenina. Do konce 2021 přitom ani jedno dítě nic.

Zítra jdeme na rentgen, kde uvidíme, jak se Bibče hojí zákůstní prstka, jak se pořád přeříkává. A jestli během následujícího měsíce budeme moct aspoň na Šumavu, nebo pošleme kluky samotné a nám zůstane lehátko na terase, ledový čaj a zásoba filmů a knížek. Což vlastně takhle podáno taky nezní jako konec světa…

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak všelijak a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u “Zákůstní prstka

    • Nikdo nevíme. Poledance je prý náročný sport, ale zlomeninu tam majitelka studia údajně ještě neměla. No legrace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.