Lvíčkovy třicátiny

Trochu přeskakuju až na samý konec naší dovolené minulý týden, ale nechci, aby to úplně zapadlo: Lvíčkovi bylo v sobotu kulatých třicet. Známe se od doby, co mu bylo necelých osmnáct, a příští týden máme výročí dvanácti let spolu… Každopádně mi bylo jasné, že to chce něco speciálního, a když už mě napadl asi pátý dárek, který byl jako že dobrý, ale pořád nic oslnivého, mi to došlo: třicet mini dárků. A začala šichta jak blázen. Vymýšlet, sepisovat seznamy, postupně nakupovat. Drtivá většina byly dárky jedlé, což mělo i tu výhodu, že se jejich nákup schoval v běžném itescu nebo cestě do Alberta. I tak ale bylo třeba objednat z několika eshopů, vyzvednout, vybalit, schovat do skříně, dopilovat pořadí, aby to gradovalo, zabalit a očíslovat. Ufff.

Lvíček nic netušil, až teprve když uviděl v obýváku vedle stolu s dortem obří tašku, došlo mu, co se děje, a hlesl „ty jsi magor“ 😀 a za pomoci dětí se dal do vypalování. Zabralo to skoro tři čtvrtě hodiny 🙂

Seznam sdílím pro případnou inspiraci.

  1. Průhledná kapsa na doklady k autu
  2. Čokoláda
  3. Earl Grey
  4. Ekologická sešívačka
  5. Pralinky s bourbonem
  6. Soli do koupele
  7. Želé srdíčka
  8. Vonný sáček do skříně (vanilka)
  9. Jerky hovězí
  10. Solární kočička
  11. Sušenky
  12. Svíčka vanilková
  13. Studentská směs (oříšky)
  14. Newsweek
  15. Půllitr na pivo za nedávno rozbitý 🙂
  16. Naviják na sluchátka
  17. Stírací mapa světa
  18. Víno
  19. Pouzdro na cestovní doklady
  20. Zalaminovaný obrázek od B.
  21. Fernet brusinka (všimněte si 18 a 21 u lahví :D)
  22. Knížka Nejste tak chytří, jak si myslíte (to není skrytá urážka, četla jsem ji a doporučila mu ji, ale posteskl si, že elektronicky to asi nedá)
  23. Moleskine kapesní sešitky
  24. Sada sklenic IKEA
  25. Mixit na míru – čokoládová směs s vlákninou, ostružinami a ještě něčím 😀
  26. Láhev na pití
  27. Bity na elektrický šroubovák
  28. Toaletní taška
  29. Vlastnoruční přání
  30. Medovník se svíčkami

…ale na 40 už tohle nedělám! 😀

Odpoledne přijela tchyně s tchánem hlídat děti a my odjeli taxíkem do Grand Cru na degustační menu. Lvíček chtěl původně oslavit třicetiny v Alcronu. Jenže tam chtěli číslo kreditky a za rezervaci zrušenou později než asi tři dny před termínem si účtovali asi 1500 – a to se nám s dětmi, které jsou jako živočišný druh známé tím, že dokážou dostat z hodiny na hodinu třeba dýmějový mor, nechtělo riskovat. Tak jsem našla Mlýnec, ale tam zase měli obsazeno. Naštvala jsem se, vygooglila článek s gurmánskými tipy a… Lvíček si samozřejmě vybral degustační menu plné hříbků a kopru. Ale byla to jeho oslava, tak jsem to nevetovala a pojala jako osobní challenge 🙂

Bylo to fakt dobré, gratinované hříbky jsem sice nedojedla a poslední dvě vína nedopila, ale zážitek obrovský. A možnost si asi čtyři hodiny povídat a být zas jenom spolu… k nezaplacení 🙂

Lvíčku, miluju tě a doufám, že si navzájem ještě aspoň pár let vydržíme… (interní vtip ;)) :*

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak všelijak a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u “Lvíčkovy třicátiny

  1. Parádní narozeniny, Lvíček se má…! My jsme měli letos 13., i přes tu nešťastnou třináctku jde o super společný rok. A náš interní je, že jsme spolu ne kvůli, ale natruc dětem:)
    P.S. Pro budoucí oslavy/ upálení mistra Jana, Nový rok apod doporučuji božský brunch v dejvickém Avantgarde. Po ranním dojídání jogurtíků s rozmoklým musli bylo snídat ústřice příjemně zhýralé! Skvělé tam musí být i večeřet.

    • Děkujeme, na brunch my slyšíme! Ale udat obě děti na noc se podaří počítám až tak někdy za dva roky 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.