Deset let

Ne, nevybrala jsem nejlepší načasování svého prvního těhotenství. Kvůli mikulášskému shonu skoro nikdy nestihnu roční rekapitulaci narozenin svojí holčičky, stres většinou opadne až po svátcích, a to už je zas pozdě. Letos ale musím, protože naše Briguška má první kulatiny.

Já se ti omlouvám, beruško, za narozeniny tak blízko Vánoc. Ale když já jsem děsně chtěla stihnout ještě letopočet 2012 🙂 nemám ráda trojky a třináctky. Aspoň jsi výjimečná.

Jsi čtvrťačka. Přitom jako by to bylo včera, co jsi nastoupila do první třídy a sotva ses naučila většinu psacích písmenek, všechno zavřel covid. Za chvíli to budou tři roky. Popasovala ses s tím statečně.

Ve spoustě věcí jsi mi hrozně podobná a v jiné spoustě věcí zase úplně jiná. Jsi kreativní a tvořivá, jako jsem byla já. Čteš ráda, ale jenom občas. Málokdy je to aktivita první volby a i když ti sebereme všechnu elektroniku, radši si maluješ nebo hraješ se zvířátky ze Sylvanian Families. Posledně jste měli z češtiny za úkol napsat básničku, kde bude aspoň jedno vyjmenované slovo po Z, a tobě to absolutně a příšerně nešlo, i když jinak nemáš s češtinou ani matematikou větší problémy. Kámen úrazu je letošní premiérová vlastivěda, ale i tam válčíš se ctí, i když pro vaši učitelku nemáš jediné dobré slovo 😀

Jsi často vzteklá, sarkastická a pro ostřejší slovo taky nejdeš daleko. Moc neposloucháš a pak se hádáme, když musím po třech nesplněných prosbách zvýšit hlas. Ale na druhou stranu se pořád ráda přitulíš a umíš krásně uklidňovat, když je zrovna v nepohodě někdo jiný.

Na spoustu věcí už jsi velká. S tátovou pomocí jsi vytřídila pokojíček a zbavila ses snad 90 % hraček, včetně všech dřív milovaných LOL panenek. Taky už pro tebe není většina dětských programů a když jsme byli na divadélku po rozsvěcení vánočního stromku, svěřila ses mi, že se ti chce dělat si z toho legraci.

Dostala jsi svůj první počítač a s bráchou v pokoji už spíš jen málokdy. Začínáš mít radši soukromí, ale pořád si s ním ráda pohraješ a když tě ukecá, i sdílíš vysunovací postel. Taky spolu rádi koukáte na Phinnease a Ferba (doufám, že to dorazíte, než nám skončí předplatné Disney Plus :D) a spolu s tátou i na Stargate. Zato když si máte vybrat film, to je diskuse na půl hodiny včetně křiku a slz.

Chtěla bych pro tebe být lepší maminka. Budu se snažit. Zůstaň úžasná (a na těch drobnostech zapracujeme ;)).

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak všelijak a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u “Deset let

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.