Září je měsíc loupacích ořechů (37. týden)

A burčáku. Samosébně. Ale toho si teďka moc neužiju, zatímco ořechy můžem na obchůzkách s golfkama pokoutně loupit (a pak loupat) přímo z „obecních“ ořešáků. Málokterý produkt přírody miluju tak strašně jako nové vlašáky, zbavené mokrých světlých slupiček, i když to loupání samotný je příšerná piplačka. Omnom.

Pokračujem v nákupech pro pidižvici – ve středu jsme jí pořídili v Botičce Blatničce jedny kotníčkové podzimní boty (krásné, teda) a jedny tenisky na písek. Paní nám poradila ohledně rozměrů Bibininy nohy (=úzké a nízký nárt), takže potud v pohodě, ale Lvíček z její sluníčkovosti až mimibazarovosti mírně zmíral a já se přiznám, že mi taky bylo divný vybírat boty, zatímco se kolem valily davy (asi) příbuzných a známých, s kterýma probírala soukromé záležitosti 🙂 Přišly i z internetu objednané holínky, příští týden snad dorazí pláštěnka a jelikož mi upadla její polévková lžíce s plastovou rukojetí a přelomila se vejpůl, zaběhli jsme dneska na Šestce do Tescomy pro příbor Bambini.

Ve čtvrtek jsme byli v Mašinkové kavárně na Butovicích. Jako už jsem měla klidnější kafe, ale i horší – mají tam dětský koutek a i pohled na servírující vláčky Bibinu na chvíli zabavil. A dokonce mi ujídala dort z vidličky, což mě úplně dojalo, protože to bylo snad poprvé, kdy na mně loudila nějaké jídlo 😀

Včera jsme se zastavili na zličínském jarmarku, asi nic, co by stálo zvlášť za zmínku – pár stánků a soutěží pro děti s hlídkujícími v pohádkových kostýmech. Jen mě dostalo, že celý jeden stánek byl s těmi bláznivými gumičkami – sady v různé velikosti i pytlíky jen s gumičkami po deseti korunách (dvanáct sáčků za stovku)…

Dneska jsme se během errandů na Šestce zastavili v místní kavárně, a jelikož to byl zrovna Julius Meinl, šli jsme do Café Melange. Vzpomínka na Vídeň! 😀

No a zítra si jedeme přebírat byt, takže se jdu vyspat…

Příspěvek byl publikován v rubrice Co týden dal, Pidižvíci a jeho autorem je quanti. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

9 komentářů u “Září je měsíc loupacích ořechů (37. týden)

  1. Paní z Blatničky je trochu sluníčková, ale je velmi ochotná poradit a toho si cením asi nejvíc. Umí nespolupracující dítě přesvědčit, aby spolupracovalo a navíc nenutí žádný kraviny, který človek nevyužije. A nebudu tajit, že mi lichotí, že si nás pamatuje a jen co mě zblejskne, tak hlásí „jééé Přemeček jde“:o)

    KDE je vláčková kavárna na Butovicích??? Tam musím jít!

  2. Jojo Botička je dobrá. Jedna je i v Liťáku ehm Litoměřicích. Taky tam chci koupit boty pro škvrně, mají výběr a perfektně poradí:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.